Закрити

В Тарутинському районі будуть розвивати сільський зелений туризм

У селищі Тарутине Одеської області пройшов семінар-тренінг зі створення сільських гостинних садиб для прийому туристів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

У семінарi взяли участь близько ста мешканців Тарутинського, Саратського та Арцизького районів.

Як повідомив начальник управління аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації Іван Петрів, захід реалізовано в межах проекту «Агро-еколого-рекреаційний кластер «Фрумушика Нова».

«Сільський зелений туризм інтенсивно розвивається в багатьох країнах світу. І ми не є виключенням, адже в Одеській області для цього наявні всі необхідні природно-рекреаційні умови. Одним з перспективних є формат сільських гостинних садиб. Під час семінару-тренінгу фермерів ознайомили із перевагами використання власних домогосподарств для прийому відвідувачів, розповіли про відповідність будинків та прилеглих територій певним критеріям. Усього планується провести до 15 подібних тренінгів у регіоні», — підкреслив Іван Петрів.

Нагадаємо, у лютому голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження про запуск агрокластеру «Фрумушика-Нова». Протягом трьох років пілотний проект будуть втілювати в Тарутинському районі. На території агрокластеру планують створити науково-дослідний центр, до складу якого увійдуть представники провідних вищих навчальних закладів Одеси. Окрім того, в агрокластері розвиватимуть нові види промислової та сільськогосподарської діяльності.

Зазначимо, проект добровільної категоризації домогосподарств «Українська гостинна садиба» запроваджено у 2008 році Спілкою сприяння розвитку сільського зеленого туризму. Чотири рівня послуг, які пропонуються, позначають відповідним знаком: базова, перша, друга та третя категорії. Цей знак надається агротуристичним господарствам, які відповідають встановленим вимогам до самої садиби та благоустрою території, технічного обладнання, умеблювання кімнат, персоналу та охорони навколишнього середовища.