Закрити

В Ізмаїльському районі знайшли бойові міни вагою близько 0,5 тонн

Вчора в Ізмаїльському районі піротехніки знешкодили дві морські міни для підводних човнів, що були виявлені в акваторії річки Дунай.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

«3 квітня в акваторії річки Дунай рибалки виявили предмет, що за зовнішніми ознаками був схожий на міну. Фахівці піротехнічної служби аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Одеській області виявлений предмет ідетифікували, як міну для підводних човнів типу “Sautter-Harle” 1920 року виробництва», – йдеться в повідомленн

Підкреслюється, що для того щоб вибухонебезпечний предмет не переміщувався акваторією річки, рятувальники за допомогою рибацької сітки та мотузки зафіксували його до берега.
Вже наступного дня бойову міну для підводних човнів «Sautter Harle HS 1» вагою 480 кг було відбуксировано і знешкоджено шляхом підриву у воді.

До проведення піротехнічних робіт було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 5 чоловік особового складу.

Додамо, що 5 квітня у ході подальшого обстеження водної поверхні на 59 км р. Дунай біля острова Кислицький фахівцями групи піротехнічних робіт ідентифікована друга морська міна «Sautter-Harle». Сьогодні міну було знищено на місці виявлення.