Закрити

У Кілії розповіли про відсутність фактів розпалювання релігійної ворожнечі

У Кілії під керівництвом голови районної державної адміністрації Наталі П’ятун пройшло засідання комісії зі сприяння додержанню законодавства про свободу совісті та релігійні організації при райдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Кілійської районної державної адміністрації.

Участь у засіданні комісії також взяли начальник відділу ГУ МВС України в Кілійському районі Одеської області, начальник служби у справах дітей Кілійської райдержадміністрації, директор КРЦСССДМ, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури райдержадміністрації, представник Кілійської міської ради, заступник голови Вилківської міської об’єднаної територіальної громади та Благочинний Кілійського округу, настоятель Свято-Миколаївського храму міста Кілія.

Згідно порядку денного були розглянуті такі нагальні питання, як: про забезпечення громадського порядку в населених пунктах району під час проведення Пасхальних свят та Днів пам’яті померлих; про роботу комунальних служб в населених пунктах району та транспорту на міських та інших маршрутах між населеними пунктами району; про участь релігійних громад району в благодійних Пасхальних акціях для незахищених верств населення району.

Так, згідно інформації начальника відділу ГУ МВС України в Кілійському районі Одеської області протягом пасхальних свят з метою здійснення охорони громадського правопорядку в місті Кілія будуть чергувати дві додаткові мобільні бригади та ще одна додаткова мобільна бригада буде обслуговувати інші населені пункти району.

Службою у справах дітей райдержадміністрації та районним центром соціальних служб сім’ї та молоді в пасхальні дні заплановано рейди до торгівельних точок, кафе, барів з метою недопущення продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюну, вживання їх неповнолітніми, перебування неповнолітніх без супроводу дорослих в розважальних закладах в нічний час.
Відділ ЖКГ РДА та комунальні служби міст району проінформували присутніх про можливість введення додаткових рейсів міських автобусів в пасхальну ніч та 15 квітня в День пам’яті померлих.

Під час засідання разом з Благочинним Кілійського округу також були скоординовані дії щодо проведення релігійними громадами району благодійних пасхальних акцій для незахищених верств населення.

Висказали свої думки всі присутні з приводу резонансного рішення священнослужителями про проведення Дня пам’яті померлих в один день на всіх кладовищах міста Кілія.
Голова райдержадміністрації звернулась з пропозицією про введення в цьому році додаткового автобусного маршруту не тільки в цей день, а й наступної неділі, тому що не всі мешканці одразу в змозі прийняти ці зміни.

Також отець Михайло поділився планами з присутніми щодо проведення в районі в квітні цього року Хресної ходи та велопробігу.

Членами комісії було відзначено, що протягом 2017 року та у першому кварталі 2018 року релігійна ситуація в населених пунктах району відзначається стабільністю. Фактів розпалювання релігійної ворожнечі, образи почуттів громадян на релігійному ґрунті не зареєстровано.

За результатами комісії прийняті відповідні рішення.